Przed nami II odsłona Ogólnopolskiego Festiwalu Roślinożercy. Wydarzenie jest unikalną propozycją dla wszystkich amatorów i entuzjastów zdrowej kuchni. Od 2017 roku Festiwal Roślinożercy stanowi integralny element Święta Kwiatów, Owowców i Warzyw.
To dwudniowy cykl warsztatów i pokazów kulinarnych przygotowywanych przez znanych w całym kraju kucharzy. Uczestnicy będą mieć niepowtarzalną okazję poznania prostych, a zarazem wyjątkowych rozwiązań, które można wykorzystać na co dzień. Organizatorzy zapraszają w podróż po świecie smaków, od Ameryki po Azję. W tej wyjątkowej strefie każdy znajdzie coś dla siebie – zarówno wegetarianie i weganie, jak i ci wszyscy, którzy pragną wzbogacić dania z mięsa i ryb o zupełnie nowe, zdrowe akcenty. W tym roku na wszystkich czekają prawdziwe rarytasy, m.in. miodowa owsianka z klonem, szparagi z sosem okołoholenderskim, sałatka ze szpinakiem i pinią czy gruszka na niebiesko. Festiwal poprowadzi prawdziwa gwiazda –
znany z programów telewizyjnych Paweł Loroch.
II Ogólnopolski Festiwal Roślinożercy
Miejsce: ul. Reymonta 18, Skierniewice
Sobota 15 września 2018 r.
10:00–19:00 Zielony Jarmark – produkty wegańskie i wegetariańskie
12:00–19:00 Strefa kulinarna: degustacja potraw wegańskich i wegetariańskich z Bliskiego Wschodu i Włoch
12:30–18:30 Strefa warsztatowa: warsztaty kulinarne z wykorzystaniem makaronów, fasoli i pomidorów
12:00–19:00 Scena festiwalowa: pokazy kulinarne i muzyka na żywo
Niedziela 16 września 2018 r.
10:00–19:00 Zielony Jarmark – produkty wegańskie i wegetariańskie
12:00–19:00 Strefa kulinarna: degustacja potraw sezonowych, wegańskich i wegetariańskich z Azji
12:30–18:30 Strefa warsztatowa: warsztaty kulinarne z wykorzystaniem dyni, arbuzów i potraw z ryżem
12:00–19:00 Scena festiwalowa: pokazy kulinarne i muzyka na żywo
* Organizator zastrzega możliwość zmiany w programie wydarzenia