Wykorzystujemy pliki cookies do poprawnego działania serwisu internetowego, oraz ulepszania jego funkcjonowania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej.
Data publikacji: 14.09.2018 A A A
Gratka dla wszystkich roślinożerców. 15 i 16 września druga odsłona wyjątkowego festiwalu w Skierniewicach
UM Skierniewice
Materiał promocyjny UM Skierniewice

Przed nami II odsłona Ogólnopolskiego Festiwalu Roślinożercy. Wydarzenie jest unikalną propozycją dla wszystkich amatorów i entuzjastów zdrowej kuchni. Od 2017 roku Festiwal Roślinożercy stanowi integralny element Święta Kwiatów, Owowców i Warzyw.


To dwudniowy cykl warsztatów i pokazów kulinarnych przygotowywanych przez znanych w całym kraju kucharzy. Uczestnicy będą mieć niepowtarzalną okazję poznania prostych, a zarazem wyjątkowych rozwiązań, które można wykorzystać na co dzień. Organizatorzy zapraszają w podróż po świecie smaków, od Ameryki po Azję. W tej wyjątkowej strefie każdy znajdzie coś dla siebie – zarówno wegetarianie i weganie, jak i ci wszyscy, którzy pragną wzbogacić dania z mięsa i ryb o zupełnie nowe, zdrowe akcenty. W tym roku na wszystkich czekają prawdziwe rarytasy, m.in. miodowa owsianka z klonem, szparagi z sosem okołoholenderskim, sałatka ze szpinakiem i pinią czy gruszka na niebiesko. Festiwal poprowadzi prawdziwa gwiazda –
znany z programów telewizyjnych Paweł Loroch.

II Ogólnopolski Festiwal Roślinożercy
Miejsce: ul. Reymonta 18, Skierniewice


Sobota 15 września 2018 r.
10:00–19:00 Zielony Jarmark – produkty wegańskie i wegetariańskie
12:00–19:00 Strefa kulinarna: degustacja potraw wegańskich i wegetariańskich z Bliskiego Wschodu i Włoch
12:30–18:30 Strefa warsztatowa: warsztaty kulinarne z wykorzystaniem makaronów, fasoli i pomidorów
12:00–19:00 Scena festiwalowa: pokazy kulinarne i muzyka na żywo


Niedziela 16 września 2018 r.
10:00–19:00 Zielony Jarmark – produkty wegańskie i wegetariańskie
12:00–19:00 Strefa kulinarna: degustacja potraw sezonowych, wegańskich i wegetariańskich z Azji
12:30–18:30 Strefa warsztatowa: warsztaty kulinarne z wykorzystaniem dyni, arbuzów i potraw z ryżem
12:00–19:00 Scena festiwalowa: pokazy kulinarne i muzyka na żywo


* Organizator zastrzega możliwość zmiany w programie wydarzenia

Podziel się treścią artykułu z innymi:
Wyślij e-mail
KOMENTARZE (0)
Brak komentarzy
POLECAMY TEMATY
33. Festiwal Mozartowski w Warszawie i w Wiedniu
Jesteśmy niezwykle dumni, mogąc stale współtworzyć konstelację ...
„Tyle co nic” głównym zwycięzcą festiwalu Prowincjonalia 2024
W dniach 17-20 kwietnia we Wrześni odbyła się 29. Edycja Ogólnopolskiego ...
„Jedno życie” zobaczymy jako film otwarcia przeglądu filmowego Kino Na Granicy w Cieszynie
Uroczysta premiera „Jednego życia” odbędzie się 15 maja ...
Nagrody ZAiKS-u rozdane!
Obdarowywanie jest tak samo miłe, jak bycie obdarowanym. Stowarzyszenie ...